Plats: Rosengård

11 artiklar

Så jobbar polisen för ungas trygghet

Liridon Haruni möter kommunpolisen Glen Sjögren.

Så jobbar polisen för ungas trygghet

Ung i Malmös Liridon Haruni besökte polisstationen i Rosengård för att intervjua Glen Sjögren, kommunpolis i Rosengård och Husie, om polisens arbete bland unga i Malmö.

Krönika: Förebilden Zlatan Ibrahimovic

Krönika: Förebilden Zlatan Ibrahimovic

Bland ungdomar i Rosengård är Zlatan bäst. Oavsett hur många matcher han förlorar är han alltid den största. Han är en förebild bland barn och ungdomar, någon både tjejer och killar vill bli som när de blir äldre. Han hjälper Rosengård att få ett bra rykte.

Är Apelgårdsskolan verkligen en dålig skola?

Eren Filyos går på Apelgårdsskolan och han håller inte med om skolans dåliga rykte.

Är Apelgårdsskolan verkligen en dålig skola?

Många säger att Apelgårdsskolan är en dålig skola eftersom den ligger i Rosengård och hela Rosengård har ett dåligt rykte. Men eleverna som går där håller inte med.

Vad gör ungdomar i Rosengård på fritiden?

Graffiti under Rosengårds sporthall och bredvid Falafel N.1. Graffitin var gjord av ungdomar med hjälp av tegelhuset under sommarlovet 2016. Ungdomarna fick hjälp av en professionell graffitiartist att komma på med en ide och fick hjälp med tekniken. Materialet var betalat av Malmö Stad. Ungdomarna vill vissa ett annat perspektiv och vill förändra stereotypen att ungdomar från Rosengård är agresiva med att ta den hotfulla meningen "VAD VILL DU?" och ändra det till något positivt.

Vad gör ungdomar i Rosengård på fritiden?

Vad gör ungdomarna på fritiden egentligen? I det här bildreportaget får du reda på vad som händer på Rosengård när skolan är över.