Fullt ös inför Malmöfestivalen

Fullt ös inför Malmöfestivalen

Malmöfestivalen är Malmös största evenemang som får flera hundra tusen besökare. Genom dom 34 åren det har varit igång så har det bara blivit mer populärt.

Detta året på Malmöfestivalen så är Urban Skills där som är en hinderbana som har varit på olika parker i Malmö under sommaren. Det är väldigt populärt bland dom unga. På bilden ser man avsatser där man kan hoppa ner ifrån i en uppblåsbar gummikudde. Man kan hoppa från 2 m, 3 m och 5 m. Förra året på Malmöfestivalen så hade dom satt upp Beast, världens största uppblåsbara hinderbana.

– Man kan också testa rappelling eller som det också kallas firning. Skorstenen och väggen är också populära övningar man kan testa. Detta är vår första gång på Malmöfestivalen men nu i sommras så turnerade vi runt i Malmö med Big Five Festival, sade Flemming Jensson, Danmark, jobbar med Urban Skills.

På den stora scenen ska artister som Steve Angello, Jireel, Sabina Ddumba och Timbuktu. Det visas också på bildskärmer.

Det finns också en mindre scen på Gustav Adolfs Torg som heter Gustafscenen.

– Eftersom alla bränder som pågår i landet så är det eldingsförbud. Man får inte använda kol eller gasolgrill. Först blev det lite problem med restuarangerna för att dom inte kunde använda deras grill till att laga mat men ingen har stängt ner. Vi har också satt ut mer öl serveringar, säger Rodrigo Lopez, matansvarig på Malmöfestivlen.

– Detta året så är det många internationella artister som till exempel kommer ifrån Nederländerna och Tjeckien. Scenen är också lite större, säger Emelie Bååth, Artistbokare.