ENKÄT: Vad tycker du om Malmöfestivalen?

ENKÄT: Vad tycker du om Malmöfestivalen?

Just nu förbereds det för fullt inför Malmöfestivalen. Men vad känner de unga i Malmö inför festivalen och vad är det som gör att de unga vill åka till Malmöfestivalen. Sandi och Aya åkte till Triangeln och Emporia för att ta reda på det.

Lisa Nilsson, 18 år, Student, Höllviken

– Jag går till Malmöfestivalen för att titta på artisterna, äta god mat och bara hänga med vännerna.

Lova Nilsson, 10 år, Elev, Malmö och Annika Nilsson, 41 år, Gymnasielärare, Malmö.

– Vi brukar försöka åka in till festivalen när vi har tid. De som är så bra med Malmöfestivalen är att det verkligen är en festival för alla, så det blir en så himla härlig mix av olika kulturer. Ett plus är ju även att det är gratis.

Dima Azimah, 14 år, Elev, Helsingborg.

– Jag brukar åka till Malmöfestivalen med mina vänner för att det är kul och för att jag älskar att åka karuseller.

Gabriel Ljung, 19 år, Helsingborg.

– Jag har aldrig varit på Malmöfestivalen då jag knappt visste att det existerade, så jag finner ingen anledning att besöka festivalen nu.

Emiljan Markovic, 15 år, Elev på Söderkullaskolan, Malmö.

– Jag brukar gå dit i typ en halvtimme då Malmöfestivalen inte är något som intresserar mig.

Sonya Manafi, 15 år, Elev på Söderkullaskolan, Malmö

– Jag går dit då jag älskar blandningen av alla kulturer som finns på Malmöfestivalen, sen går jag även för att äta churros.