Demokrati i fokus under Malmöfestivalen

Demokrati i fokus under Malmöfestivalen

För 34:e året arrangeras Malmöfestivalen. Malmöfestivalen besöks årligen av ungefär 1,4 miljoner människor från alla delar av Sverige. Det som gör att festivalen uppskattas av så många människor är blandningen av alla kulturer som finns på Malmöfestivalen.

Malmöfestivalen grundades 1985 och var det största festarangemanget som någonsin funnits i Malmös historia. Poängen med Malmöfestivalen var att lyfta föreningslivet i Malmö. Under den tiden var drakbåts-tävlingarna höjdpunkten på festivalen, tävlingen lades ner 2006 då färre och färre ställde upp i tävlingarna.

– Ungdomarna som besöker Malmöfestivalen kan förvänta sig mycket musik, dans och workshops. Malmöfestivalen har fokuserat extra mycket på workshops om demokrati då det snart är val, detta är ett sätt att få ungdomars röst hörda, säger Johan Fridh, kommunikationsansvarig på Malmöfestivalen.

Hur gör ni för att garantera säkerheten på festivalen?

– Vi kommer att ha kamerabevakning över hela festivalområdet, man kommer även försöka ha vakter synliga överallt, säger Johan Fridh.

Något som är extra bra med Malmöfestivalen är att den har utsetts till en av skandinaviens grönaste stadsfestivaler. Bland annat kommer all el från sol, vind och vatten. Man har även förbjudit all försäljning av vatten på flaska för att spara på vattnet, istället finns det kranar över hela festivalområdet som man kan fylla sin flaska med.

Hela arrangemanget kostar 27 miljoner kronor.