Krönika: Arrangera en stor fotbollscup i Malmö

När jag spelade final i Skånecupen, en inomhuscup i Skåne. Men varför finns det ingen stor utomhuscup?

Krönika: Arrangera en stor fotbollscup i Malmö

Det finns inga stora utomhusfotbollscuper i Malmö. Detta är riktigt dåligt tycker jag för om man vill spela en stor fotbollscup så måste man åka till till exempel Göteborg och alla fotbollslag har inte råd att betala en resa till Göteborg. Det är inte bara resan som kostar utan även cupen kostar pengar och detta är dåligt enligt mig. Jag tycker att man borde fixa en cup i Malmö som stora lag från olika länder kommer hit.

Jag själv spelar fotboll som målvakt i Malmö City FC och har tidigare spelat i BK Olympic. När jag spelade i BK Olympic så var vi på Gothia cup och vi kom till final i B-slutspel och vann finalen på straffar. Gothia Cup var en av mina bästa upplevelser och jag kommer aldrig glömma det. Detta var min bästa upplevelse för vi fick med oss en medalj hem och vi hade det extremt roligt därför vill jag att de ungdomarna i Malmö som inte har råd att spela en sådan stor cup ska få chansen att spela en i Malmö.

Att cuperna kostar så mycket pengar är dåligt tycker jag. Okej, den klubben som arrangerar cupen måste tjäna något på det men om man ska betala boende och en cupavgift blir det för dyrt för vissa. Men detta hade inte varit ett problem om man hade fixat en fotbollscup för oss här i Malmö för då behöver man inte betala boende för då kan man sova hemma. Jag har också varit på andra cuper till exempel i Västerås.Då behövde vi betala hotell, bensin och cupen. Alla har inte pengar till detta och det är kanske därför det inte är så många som spelar fotboll längre för det man vill är att spela cuper. Det finns inget roligare än att som fotbollsspelare få spela en stor cup och att sen få vissa för sina kompisar att man fick till exempel en medalj som jag fick när jag spelade Gothia Cup.

Om man ska fixa en cup här i Malmö så hade man kunnat ha den på många olika ställen för det finns många fotbollsplaner. Ett bra ställe är Lindängens IP för där finns det en konstgräsplan och två gräsplaner. Då kan man ha tre matcher igång samtidigt och detta gör så att man inte behöver vänta så länge. Om man skulle ha en stor cup på en plan, men man kan också använda sig av flera av de idrottsplatser som finns i Malmö.

Eftersom det finns många fotbollsklubbar i Malmö så hade vilken klubb som helst kunnat arrangera cupen. Det som hade varit bra med att arrangera en stor cup i Malmö är att hotell, mataffärer och annat hade tjänat mycket pengar. Enligt Göteborgs Posten 2017 så spenderar spelare, ledare och anhöriga uppemot en halv miljard kronor under Gothia Cup i Göteborg. Folk från olika ställen i Sverige hade också fått en helt annan bild av Malmö som en storstad.

Detta hade varit bra för ungdomarna i Malmö för då hade dom som inte har råd med att åka till till exempel Göteborg kunnat spela fotboll i en stor cup här i Malmö. Det är det roligaste som finns för man kommer möta olika lag som man inte trodde fanns eller hade aldrig spelat mot. Har man spelat i en serie i Malmö har man fått möta samma lag hela tiden och det är inte det roligaste som finns.