Tjejer och transpersoner får skejta gratis

Tjejer och transpersoner får skejta gratis

Kul i Malmö har under sommaren nya aktiviteter anpassade för ungdomar i olika åldrar.  Skejta med Tösabidarna är en gratis aktivitet som fokuserar mestadels på tjejer och transpersoner som vill börja skejta. Men  alla som känner för att skejta under sommaren och har inget bättre för sig är välkomna. 

Skateparken ligger på Stapelbäddsvägen 1 i centrala Malmö. Skateparken är öppen från kl. 13.00 till 16.00 för åldrarna 6-25 fast vem som helst som inte har något att göra under sommaren kan gå där med sin familj eller vänner och skejta. Det kostar inget att vara där och man behöver inte ha några förkunskaper inom skating utan man kan lära sig av coacherna där.

 

William Krysell, 20 år, Coach/skejtlärare ”Jag tycker att den här verksamheten är jättebra ekonomiskt. Detta är nästan som välgörenhet då det är gratis för alla och man får låna utrustning på plats.”

 

Om man inte vill skejta så kan man  klättra på tre stora klätterställningar som finns precis bredvid skateparken. Det finns flera bänkar där man kan sitta och ta det lugnt. Det finns en annan lekplats tvärsöver vägen där det finns mer aktiviteter anpassade för yngre barn.

 

Det brukar komma på ett ungefär 30 barn och ungdomar i olika åldrar för att besöka parken under veckan. Oavsett om man är en nybörjare eller en skejtare på en avancerad nivå finns det plats för alla på skateparken. Det finns coacher/skejtlärare från Tösabidarna på plats som gärna hjälper nybörjare med att använda rätt teknik. Tösabidarna har ett nära samarbete med No Limit som är en nationell förening som jobbar för att få fler tjejer och transpersoner på skateboard.