Här är Malmös bästa fiskeställen

Här är Malmös bästa fiskeställen

Malmö har mycket att erbjuda. En sak som finns här är fiskemöjligheter – helt gratis! Ashkan och Hossein har varit i Västra Hamnen, Limhamn och vid Malmö Kanal för att utforska Malmös fiskeplatser.

I Västra Hamnen kan du fiska makrill, näbbgädda, torsk och plattfisk. Perfekt för dig som vill fiska i lugn och ro, själv eller med en vän. Du kan ta buss 5 eller 2 till Fullriggaren och sen bara några sekunders promenad till fiskeplatsen.

Det är viktigt att du tänker på andras och din egen säkerhet, man ska vara försiktigt när man kastar ut flöten. Barn och personer som inte kan simma borde ha på sig flytväst och man ska inte gå för nära vattnet för då kan man förlora balansen och ramla i vattnet. Vattnet är ungefär 8 meter djup.

En annan plats för fiske i Malmö är vår egna Malmö kanal som vi kanske ser varje dag när vi är på väg till jobbet eller skolan. Här kan man fånga abborre, plattfisk, torsk, och flera andra sorters fiskar, men det är bäst att du inte äter din fångst för att Malmö kanals vatten är smutsigt och det påverkar fiskarna.