Quality Runners vill få folk i rörelse

Johannes Berntsson, 24, Verksamhetsansvarigpå Quality Runners.

Quality Runners vill få folk i rörelse

Quality runners är en parkour-förening som har anpassat sig efter marknadens behov, så det finns en massa olika sporter exempelvis dans, cheerleading, gymnastik, styrketräning och många fler. 

När och varför startade ni?

–  Vi startade för ungefär 4-5 år sedan och det var folk som ville göra någonting med parkour och det fanns det nästan inga möjligheter att träna parkour i hela Malmö. Då startade Quality runners upp en förening som håller inomhusträningar. Inga utomhusträningar så att inte vädret förstör för de. Vi startade detta för att få folk i rörelse och uppleva vad parkour är för någonting, säger Johannes Berntsson som är verksamhetsansvarig på Quality Runners.

Hur många brukar komma hit?

– Under Kul i Malmö kommer det runt 50-110. Vanligtvis får vi över 100 varje dag.

Vilka aktiviteter finns det?

– Just nu med Kul i Malmö så har vi en öppen verksamhet. Vi får stöd från kommunen för att ha öppet för folk mellan 7-18, då har vi parkour och dans. Man kan antingen träna själv eller bli tränad.

När det inte är Kul i Malmö som leder detta följer Quality runners en kursupplägg för parkour. Man tränar flera gånger i veckan.

– Det kommer komma en ny sport som kallas för tricking som liknar kampsport blandat med gymnastik. Vi kommer på många ideer för framtiden.

Behöver man förkunskaper för att komma hit?

– Absolut inte, eftersom att det är vi som lär upp de från grunden. Men man kan komma med förkunskaper ändå.

På en av väggarna i lokalen finns den här målningen.

Hur arbetar ni för att inkludera alla ungdomar?

– Vi har flera grupper för alla åldrar, det finns ingen begränsning. Vi välkomnar alla.

Hur fungerar er verksamhet?

– Nu med Kul i Malmö är det gratis, men utan kan man bli medlem. Man tränar i en grupp med ett kursupplägg. Det kostar 400 kronor medlemsavgift, 200 kronor försäkring och 600 kronor per termin. Priserna kommer ändras i hösten.

På vilket sätt tror du att ni påverkar barn/ungdomar?

– Man ser det direkt på alla barnen och ungdomar när de kommer in. Alla kommer glada och fulla med energi.