Krönika: Polisen bör inte skydda NMR

Foto: Pressbild/Polisen

Krönika: Polisen bör inte skydda NMR

Under almedalsveckan spred  Nordiska motståndsrörelsen skräck hos alla besökare. Men polisen ville inte ingripa.
Detta är fel för att NMR är en nazistisk organisation som man inte bör skydda. 

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, är en våldsbejakande, högextrem, antisemitisk, förintelseförnekande, militant och nynazistiskorganisation och ett politiskt parti, vilket genom revolution vill ”skapa en nordisk nationalsocialistisk republik bestående av de nordiska länderna Sverige, Finland, Norge, Danmark, Island och eventuellt även de baltiska länderna”.

Under almedalsveckan beslutade polisen att utöka nazistiska Nordiska motståndsrörelsens tillstånd att hålla torgmöte i Almedalen. Totalt fick organisationen tillstånd för fem timmar i sex dagar på Södertorg.

Jag tycker inte det är okej, varför? Jo eftersom att Annie Lööf möttes av burop från den nazistiska organisationen NMR under sitt partiledartal i Almedalen.  Hon valde för en kort stund att pausa sitt tal, partiledaren blev tyst och sa:

– Det är nazister vi hör.

tillslut sa hon

– Så, nu har ni fått tala.

Hon hann knappt tala i två minuter, men de får inga större konsekvenser. Det var en kvinna som buade åt Jimmie Åkessons (partiledare för sverigedemokraterna):s tal  Som konsekvens för sitt beteende förde polisen bort henne.
Varför gör man inte så med NMR:s medlemmar som faktiskt avbryter ett tal?
Jag förstår inte varför de fick 5 timmar på Södertorg i Almedalen, eftersom att de kränker flera olika folkgrupper.  De bryter även mot 2 av de mänskliga rättigheterna.

De fetstilta punkterna är mänskliga rättigheter dem bryter mot, genom sina yttranden.

  • Mänskliga rättigheter gäller lika för alla människor.
  • Alla människor har rätt att leva och att vara medborgare i ett land.
  • Länderna ska skydda människor så att de kan känna sig säkra.
  • Ländernas lagar och domstolar ska behandla alla människor lika.
  • Människor ska kunna resa i sina länder och till andra länder.
  • Länderna ska ta emot flyktingar som saknar skydd i sina egna länder.
  • Människor ska själva få bestämma över sina liv. De ska få gifta sig, tycka vad de vill och tro på vilken gud de vill eller inte tro på någon gud alls.
  • Länderna ska kämpa mot fattigdom och se till att människor har arbete och bostad, får äta sig mätta och lär sig att läsa och skriva.

Jag fattar inte hur de kan vara ett parti?   Ja, jag förstår att yttrandefrihet är en lag men de yttrar sig genom att kalla en SVT reporter för en ‘’äcklig jude’’ vilket innebär att dem inte tycker att judendomen är en religion man ska tro på eller att RFSL ungdom som inte vill tala på grund av NMR:s yttrande och aggressiva handlingar mot hbtq-personer. Med andra ord är NMR demokratiska överhuvudtaget?  Enligt mig är dem verkligen inte de på grund av deras handlingar. Ska ett parti som detta verkligen kunna yttra sig såhär kränkande som dem gör utan att få några konsekvenser?