Vad är skillnaden mellan Pakistan och Sverige?

Muhammed Bilal är 15 år gammal och kommer från Pakistan.

Vad är skillnaden mellan Pakistan och Sverige?

Många människor flyttar från Pakistan till Sverige varje år. En som gjort det är Muhammed Bilal, 15 år gammal som bott i Sverige i ett och ett halvt år. Han berättar om skillnaden mellan Pakistan och Sverige. 

Vad är skillnaden mellan Pakistan och Sverige?

–  Människor i Pakistan är mycket bra och de håller Pakistan ren, Människor stjäl men inte så mycket och det är samma sak i Sverige. Men alla får sina saker tillbaka. Men det är svårt att få jobb i Sverige, man måste utbilda sig.

Vad är skillnaden mellan livsstilen i Pakistan och livsstilen i Sverige?

–  Pakistans livsstil är religiös. I Sverige är det roligare, människor har inte något problem med olika kulturer.

Vad är skillnaden i jämställdhet mellan Sverige och Pakistan?

–  I Sverige tjejerna för göra vad de vill och det är jättekul och de kan ha på sig vad de vill. Men i Pakistan tjejerna får inte gå ute ensam och de måste alltid täcka hela kroppen. Det är olika rättigheter.

Vad är skillnad mellan språk i båda länderna?

– Det är lätt och lära sig svenska men i Pakistan pratar folk urdu och flera andra språk och de är riktigt svåra. Men i Sverige så finns det människor från många andra länder och de tycker att svenska är lätt att lära sig.

Vad skillnad mellan religion i Pakistan och Sverige?

–  I Pakistan är 85% muslimer och 15% är kristna och hindu, i Sverige är 70%  kristna men det finns många olika religioner.

Vad är skillnaden mellan Pakistans och Sveriges skolor?

 – Man måste betala för att gå till skolan i Pakistan men man ska inte betala i Sverige få att gå till skolan. I Sverige så får man ha på sig vad som man vill men i Pakistan man måste ha på sig enhetlig uniform.