Västra Hamnen – barnens samlingsplats

Västra Hamnen – barnens samlingsplats

Adnana Jaganjac och Josra Safi Naser besökte Scaniabadet där inspelningen av programmet ”Sommarlov” spelas in varje dag under sommarlovet från klockan nio till tio på morgonen.

Det är här är var många barns dröm befinner sig, inspelningen av ”Sommarlov”. Barnen kollar förväntansfullt på Sommarlovsbussen Buster och ställer sig i led för att ta bild vid den.

 

Buster har sått på denna plats sedan år 2013, SVT håller dock på att diskutera om man ska flytta på inspelningsplatsen.

Sommarlovsprogrammet har hållits på sedan 2010 och varje fredag gästar det en känd gäst och utför något slag av uppträdande. Programledaren genom tiderna har alltid varit Malin Olsson förutom år 2015 och i år när hon tog föräldraledigt.

Bredvid inspelningen av programmet finns även badplatsen Scaniabadet där man kan svalka av sig efter avsnittet. Platsen är mest avsedd för simkunniga då det är relativt djupt och kan förekomma strömmar.

Badplatsen invigdes år 2006 och ligger i Scaniaparken, strax norr om Bo01. I anslutning till badplatsen finns det även toaletter och parkeringar tillgängliga.

Poliser kan ibland dyka upp för att kolla läget och kanske småprata med besökarna.

För de mer sportiga typerna finns det även tre beachvolleybollplaner tillgängliga. Detta arrangerades i samarbete med KFUM Malmö beachvolleyboll.