Elever reagerar efter avslöjandet

Elever reagerar efter avslöjandet

Hösten 2018 flyttas flera hundra elever från Borgarskolan till Pauliskolan. Vi har varit i kontakt med elever som är skeptiska. Men Borgarskolans biträdande rektor, Carin Welinder, tycker att det är positivt att eleverna flyttar.

– Eftersom ventilationen behöver bytas i halva skolan och skolan ska renoveras så kan inte alla elever vara kvar. Vi gör det för att få bättre inomhusklimat och fler nya lektionssalar, säger Carin Welinder.

15-åriga Nina Dzudobic som ska börja på Borgarskolan till hösten är besviken.

– Jag visste inte om detta när jag sökte in till skolan och jag önskar att man kunde få reda på detta innan man sökte in. Jag tror att mitt gymnasieval skulle sett annorlunda ut om jag fick reda på det innan jag valde vilket gymnasium jag skulle gå på, säger Nina Dzudobic.

Som Ung i Malmö rapporterade i förra veckan fattades beslutet av politikerna i nämnden den 22 juni. Enligt biträdande rektorn Carin Welinder kunde eleverna inte informeras innan skolavslutningen. De blivande ettorna, som Nina Dzudobic, fick dock informationen med sina antagningsbesked. I augusti kommer övriga elever att informeras.

– Vi kommer att planera allt med vår elevkår. Eleverna kommer att få kontinuerlig information under läsåret, säger Carin Welinder.

>> LÄS MER: Hundratals elever flyttas på grund av renovering <<

Nina Dzudobic hörde positiva saker om Borgarskolan innan hon sökte.

– Min mamma tycker att Borgar är en bra skola eftersom hon själv gick där som ungdom.  Hon rekommenderade skolan och den lät intressant. Det är en skola som sätter höga förväntningar på sina elever vilket är något positivt, säger hon.

Nu arbetar man med att fixa studielokaler på Pauliskolan så att eleverna ska känna sig bekväma.

– Det ska bli så bra som möjligt. Undervisningen kommer att samlas i den byggnaden på Pauliskolan som vetter mot Kungsgatan. Det ska kännas som ”hemma”, säger biträdande rektor Carin Welinder.